Opis
Wrzody żołądka mogą dotyczyć nawet 93% koni pełnej krwi angielskiej. Zarządzanie paszą jest, wraz z ćwiczeniami, kluczowym czynnikiem ryzyka wrzodów żołądka, zgodnie z badaniami epidemiologicznymi na ten temat. Pasza może zatem czasami pogarszać lub wręcz przeciwnie, ograniczać ryzyko wystąpienia wrzodów żołądka u koni.
GASTRIX
Ocet jabłkowy ma korzystny wpływ na ataki na błonę śluzową, a także reguluje kwasowość żołądka. Kapusta pomaga chronić i regenerować uszkodzone tkanki, a miód ma działanie łagodzące i zmiękczające.
GASTRIX jest szczególnie polecany dla koni podatnych na problemy żołądkowe.
Aloes, ocet jabłkowy, sproszkowana kapusta, MSM, rumianek, sproszkowana marchew, cannelle, pektyna jabłkowa, prawoślaz lekarski, drożdże piwne, sproszkowana lukrecja, chlorek sodu.
Składniki analityczne:
Wilgotność ............................................................. 90,4%
Popiół surowy .................................................. 1,17%
Białko surowe .................................................. 0,4%
Sód ................................................................ 0,32%
Włókno surowe .................................................. < 0,5%
Tłuszcz surowy ................................... < 0,1 %
Dodatki na kilogram:
Witamina:
3a300 Witamina C ............................................................... 9 852 mg
Pierwiastek śladowy:
3b607 Cynk (uwodniony glicynowy chelat cynku) ................ 160 mg
Substancje aromatyczne:
Ekstrakt z pestek winogron.
Za pomocą strzykawki doustnej podawaj koniowi 60 ml GASTRIX przed poranną i wieczorną paszą przez 30 dni.
Następnie zmniejszyć dawkę do 30 ml rano i wieczorem.